Latvijas planierismam beidzot ir mājas lapa – Gliding.lv

0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ar lielu prieku un cerībām tiek radīts šis resurss, kurā jebkuram būs iespēja iepazīties ar planierismu un tā aktualitātēm. Gliding.lv ir joprojām vēl tapšanas stadijā, bet pastāv iespēja, ka nākotnē šī mājas lapa kalpos arī par vietu Planieru sporta federācijas jaunumiem, kontaktiem un dokumentiem.

Šobrīd, Latvijas planierisms ir mošanās stadijā, kad vēl īsti nevar runāt par atdzimšanu ja runā par masveidību. Ir zināms, ka starptautiskas sacensībās, cik vien iespējams, pārstāv Voldemārs Gavars, kurš to pašu iemeslu dēļ ar planierismu nodarbojas individuāli. Toties organizāciju, grupu, klubu līmenī šobrīd notiek visai maz, nemaz nerunājot par sportiskām aktivitātēm.

Tāpēc, lai cerētu uz planierisma aktivitātēm un kustību nākotnē, vispirms jāparūpējas par sabiedrības informēšanu par šo aviācijas, aktīvas atpūtas un sporta veidu. Planierisms ir neticami interesanta, aizraujoša, intelektuāla un skaista nodarbe, par ko sabiedrībai “ir tiesības zināt”.[/vc_column_text][vc_single_image image=”354″ img_size=”full”][vc_column_text]Paralēli mājaslapas veidošanai, papildināšanai notiek arī citi procesi. Tika noorganizēts planieristu un interesentu saiets “Spilvē”, pirms tam ir izveidota Facebook grupa, kurā jau ir 45 biedri, un šis skaits arvien pieaug. Pirms un pēc šiem notikumiem notiek regulāras tikšanas ar aviācijas nozares pārstāvjiem, runājot par sadarbību un iespējām veicināt planierisma kustības attīstību.

Bet tiem, kas jau alkst izmēģināt, izlidot, saprast planierismu dzīvē, nevajag atmest ar roku. Mūsu kaimiņvalstīs ir tādas iespējas, informācija par kurām drīz parādīsies īpašā Gliding.lv sadaļā. Latvijā aktīvākie cilvēki kaut ko dara un saņemās, bet viņiem arī vajadzīgi aktīvisti, lai palīdzetu tikt galā ar daudzām lietām. Arī par to būs informācija.

Izmanto reģistrēties, jo tad būs iespēja saņemt ziņu par svarīgāko savā e-pastā. Piedevām, reģistrēšanās sniedz pieeju Forumam, kurā var jautāt vai diskutēt par interesējošo, uzdot jautājumus.

Kā nesenā sarunā teica visai lielas organizācijas vadītājs: “Organizācija ir tik aktīva un sekmīga, cik aktīvi ir tās biedri”. Tāpēc, ja arī Tu vēlies lai Latvijā planierisms, un Tu pieskaiti sevi pie aktīvajiem, nevis gaidošajiem – dod par sevi zināt, piedalies – tas ir ļoti svarīgi. Svarīgs ir arī to cilvēkus skaits, kuri vēlas pārstāvēt planierismu un piedalīties, jo tas sniedz lielākas izredzes atbalstam, gan idejiskam, gan materiālam.

Katrā ziņā, apsveicu visus ar cerīgu sākumu!

Jānis Grīnvalds[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sniegt atbildi

Tavs e-pasts netiks publicēts.

Lūdzu, komentē atbildīgi!

Pāriet uz rīkjoslu